Kosten

Je wilt een spot laten maken. Dus wil je weten waar te beginnen en welk prijskaartje er aan hangt.

Om de kosten van een videospot te kunnen bepalen zal ik eerst moeten weten wat exact je wensen zijn en wat daarmee gemoeid is om te realiseren.

Er zijn voornamelijk 3 componenten die de prijs bepalen:

Script
Heb je al een concept of zelfs een script voor de te maken spot? Als je wilt kan ik die helpen bedenken.

Beeldmateriaal
De cameraopnames zijn meestal het kostbaarst. Er komt veel en dure apparatuur bij kijken zoals de camera, licht en microfoons met toebehoren. Het meeste hiervan heb ik in huis en wordt niet als extra in rekening gebracht.
Het efficiëntste is als de opnames in één draaidag passen. De regie en het camerawerk kan ik in de meeste gevallen beide doen.
Maar bedenk: wil je zelf in de videospot optreden of komen er acteurs bij kijken? Is dat in een bestaande setting of moet er een locatie gezocht of wellicht een decor gecreëerd worden? Spreek je – onder mijn regie – zelf begeleidende uitleg in of maak je gebruik van een voice-over?
Dit zijn factoren die de prijs kunnen opstuwen.

Montage
De professionele montage wordt in eigen studio gedaan. Een korte videospot vraagt meestal een dag om te monteren.
Bijkomende kosten zijn de af te dragen auteursrechten op muziek (Buma/Stemra).
De eindmontage kan in nader overleg geleverd worden via uploads of op DVD .

Een indicatie:
Een volle draaidag onder mijn regie zou rond de  €400 kunnen kosten, afhankelijk van de benodigde technische apparatuur. Ik ben dan ook de cameraman en doe tevens het licht en geluid. Ik breng wel mijn reiskosten in rekening.
Een dag montage komt ook op rond de €400.
Een videospot zonder muziek is haast ondenkbaar. Reken op €60 extra kosten per halve minuut aan gebruikte muziek voor auteursrechten (Buma/Stemra) bij toepassing op internet.